İngiltere’den gelen bir haberde, uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma sonucunda, “Baby Boomers” olarak adlandırılan 1946-1964 kuşağı ve sonrasında doğan bireylerin, önceki kuşaklara göre daha fazla sağlık sorunuyla karşılaştığı ve kronik hastalıkların nesiller boyunca arttığı belirtildi. İngiliz The Guardian gazetesinin aktardığı habere göre, 2004-2018 yılları arasında İngiltere, ABD ve Avrupa’da farklı kuşaklardan 50 yaş üzerindeki 100 binden fazla kişinin sağlık verileri incelendi.
Yapılan incelemeler sonucunda uzmanlar, kronik hastalıkların görülme oranlarında kuşaklar boyunca ciddi bir artış yaşandığını tespit etti. Tıptaki ilerlemelere rağmen, kronik hastalıkların nesiller boyunca arttığına dikkat çeken uzmanlar, “Baby Boomers” olarak adlandırılan kuşakta, önceki kuşaklara göre daha fazla kanser, diyabet, yüksek kolestrol, obezite, akciğer ve kalp hastalıkları görüldüğünü bildirdi.
Uzmanlar, kanser, kalp hastalıkları ve yüksek kolestrol tanılarında artışın özellikle İngiltere ve Avrupa’da kaydedildiğini vurguladı. University College London (UCL) uzmanlarından Laura Gimeno, “Tıptaki ilerlemelere ve halkın sağlıklı yaşam konusunda daha fazla bilinçlenmesine rağmen, 1945’ten sonra doğanlar kendilerinden önceki kuşaklara kıyasla daha fazla kronik hastalığa yakalanma riski taşıyor.” şeklinde konuştu.
Gimeno, yüksek gelirli Batı ülkelerinde 65 yaş üstü nüfusunun yaklaşık beşte birini oluşturduğunu belirterek, “Ortalama yaşam süresi sabit kalır ya da artarsa, genç nesillerin daha fazla sağlıksız yıl geçirme riski endişe verici olabilir.” şeklinde endişelerini dile getirdi. Bu araştırma, genç nüfusun sağlığını korumak ve kronik hastalıkların artışını durdurmak için daha fazla önlem alınması gerektiğini vurgulamaktadır.